Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  PGEU publica la seva visió per a la professió farmacèutica  
 

“Els farmacèutics comunitaris volen, com a professionals sanitaris altament qualificats que treballen al cor de les comunitats europees, seguir millorant la salut pública en un entorn sanitari canviat que requereix un enfocament més personalitzat, centrat en el pacient i digital”, conclou Michal Byliniak, president de PGEU.

 
 
 • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
 • Categories: Professió
 • Etiquetes: CGCOF | europa | PGEU | farmàcia | farmacèutic | farnàcia europea
 • Data de publicació: 08/02/2019 10:46:59
 
 

The Pharmaceutical Group of the European Union (PGEU) ha publicat la seva visió per a la professió farmacèutica en un document titulat “Pharmacy 2030: A vision for Community Pharmacy in Europe”.

El president de PGEU, Mikchal Byliniak, ha explicat: “Aquest any PGEU celebra el seu 60 aniversari. És hora de reconèixer la contribució vital de la professió farmacèutica a la salut de les persones durant les darreres dècades i mirar cap al futur per veure com la professió pot millorar aquesta contribució i ajudar així a enfortir els sistemes sanitaris europeus”.

“Davant dels reptes comuns dels sistemes sanitaris europeus, com la sostenibilitat financera, la manca de treballadors sanitaris i la càrrega de les malalties cròniques, cal reconèixer, aprovar i desenvolupar el paper dels farmacèutics comunitaris en la prestació de serveis d’atenció i prevenció de pacients”, ha afirmat el president de PGEU.

“Els farmacèutics comunitaris volen, com a professionals sanitaris altament qualificats que treballen al cor de les comunitats europees, seguir millorant la salut pública en un entorn sanitari canviat que requereix un enfocament més personalitzat, centrat en el pacient i digital”, conclou Michal Byliniak.

10 recomanacions clau de PGEU

 1. Maximitzar els avantatges de la intervenció del farmacèutic comunitari per als pacients i sistemes d’assistència mèdica promovent els serveis farmacèutics amb l’objectiu de millorar els resultats del tractament i adherència i reduir al mínim els riscos.
 2. Implicar als farmacèutics comunitaris en models d’atenció col·laboratius.
 3. Accés a la informació de salut del pacient i la seva medicació.
 4. Consultar als farmacèutics sobre la integració de les noves solucions digitals en matèria d’assistència mèdica.
 5. Permetre als farmacèutics col·laborar en el progrés de la digitalització de la salut com a font fiable d’informació de salut.
 6. Donar suport als farmacèutics en la integració de la farmacogenòmica, les regles clíniques validades i les dades reals en la seva pràctica diària per millorar la seguretat del pacient.
 7. Ajudar als farmacèutics comunitaris a oferir revisions de salut, ús de medicaments, promoció de la salut i educació per ajudar a reduir la càrrega general de les malalties cròniques.
 8. Establir marcs normatius per maximitzar el valor de la xarxa de farmàcies comunitàries, fent-les accessibles a les comunitats.
 9. Garantir que els farmacèutics comunitaris puguin proporcionar als pacients tota la gamma de medicaments i dispositius mèdics que necessiten.
 10. Assegurar que en la remuneració dels farmacèutics comunitaris quedi reflectida adequadament la seva contribució a la millora de l’atenció farmacèutica, redueixi la càrrega sobre altres serveis de salut i doni suport a la sostenibilitat dels sistemes de salut.
No has rebut aquesta notícia per e-mail? Subscriu-te a la newsletter diària de FEFAC
 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat