Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Salut multa amb 120.000 euros l’associació de Josep Pàmies per venda de MMS  
 

Si no has rebut aquesta notícia per e-mail recorda que has de donar el teu consentiment. Utilitza el següent botó Dona el teu consentiment  per fer-ho ara.

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: General | Sanitària
  • Etiquetes:
  • Data de publicació: 23/10/2018 14:34:09
 
 

La Generalitat de Catalunya ha posat dues multes per un import de 120.000 euros a l’associació de plantes medicinals del conegut agricultor de Balaguer, Josep Pàmies, coneguda com a Dulce Revolución, per promocionar productes pseudocientífics.

La multa correspon a dues sancions diferents fruit de dos expedients. La primera, de 30.000 euros, correspon a un expedient obert aquest any per la promoció i publicitat de diversos productes a base de plantes que es presentaven amb indicacions per a diferents tipus de malalties com càncers i leucèmies. Fonts de la Generalitat han confirmat que l’associació reconeixia els fets que sancionava la Generalitat i acceptava el pagament. Aquesta acceptació implicava una bonificació, abonant finalment l’entitat 18.000 euros.

La sanció de 90.000 euros correspon a un segon expedient obert fa unes setmanes per la promoció i venda a la web de l’associació del MMS (Miracle Mineral Solution) per curar l’autisme. El MMS és un producte il·legal a Espanya des de 2010, quan l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris el va prohibir. Està compost de clorit de sodi i àcid cítric. Segons Pàmies, serveix per curar l’autisme, però també altres malalties com l’Ebola o la malària.

Ara mateix està obert un tercer expedient per part de Salut per promocionar MMS en el context d’un congrés pseudocientífic celebrat recentment a Balaguer (Lleida), on anunciava que aquest producte serveix per curar l’autisme.

El Departament de Salut investiga l’activitat de Pàmies, però, a més, el ministeri de Sanitat va anunciar la setmana passada que presentaven una denúncia a la fiscalia contra l’associació.

Què és exactament el famós MMS?

A Catalunya, Josep Pàmies és el principal promotor del MMS, però el presumpte pare del producte a escala internacional és Jim Humble, un enginyer industrial que, a partir de 10 anys d’experiència en l’ús del MMS, assegura que aquest pot fer-se servir per tractar la sida, l’hepatitis A, B i C, malària, herpes, tuberculosi, càncers, grip, cremades, èczemes, picadures d’insectes, depressions...

El MMS consta de clorit de sodi diluït en aigua i un àcid (cítric, vinagre o llimona). En combinar-los en proporcions petites es forma un gas, el diòxid de clor. Aquest gas generaria un efecte desinfectant interior que mata els patògens anaeròbics que poden trobar-se en el cos, protegint les cèl·lules i bacteris sans. Segons les seves dades, ell i el seu equip han curat més de 200.000 persones en països d’Àfrica i Sud-amèrica. Estimacions diuen que uns cinc milions de persones l’han provat a tot el món.

Font: El Periódico / El País / Diari Ara / Soy Como Como

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat