Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Desarticulat un grup criminal especialitzat en la producció de medicaments il·legals i la seva venda  
 

Agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desarticulat un grup de persones que es dedicava a la producció de medicaments il·legals i la seva venda com a suplements nutricionals. Set persones han estat detingudes en el marc d'aquesta operació.

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: General
  • Etiquetes: medicaments | falsificació | tadafil | fàrmacs
  • Data de publicació: 25/06/2018 10:31:01
 
 

Els registres han tingut lloc en les localitats de Sant Boi de Llobregat, a Barcelona; en Fuensalida i Huecas, a Toledo; i en Arroyomolinos, a Madrid. S'han intervingut 10,5 quilos del principi actiu tadalafil, amb el qual s'haurien fabricat al voltant de dos milions de càpsules, més de 100.000 càpsules amb medicament preparades per a la venda, així com matèria primera per a la seva elaboració i maquinària per a la seva fabricació, estimant que el benefici de la venda d'aquests productes podria ser de milions d'euros.

El tadalafil és una substància per tractar la disfunció erèctil que pot representar un perill per a la salut pública sense el respectiu control sanitari.

L'operació es va iniciar el febrer de 2018 després de detectar l'entrada de diversos paquets procedents de Xina que contenien tadalafil en l'Aeroport Madrid-Barajas. Els investigadors van comprovar que els enviaments tenien com a destinatari un entramat familiar situat a Toledo i Madrid, i van comprovar que rebien blisters i cartonatges.

Els sospitosos venien com a producte nutricional un vigoritzant que havia estat retirat del mercat per l'AEMPS per tenir concentracions de principi actiu sildenafil, no declarat en la seva composició, el que el convertia en un medicament il·legal. Iguament, es va comprovar que aquestes persones no tenien autorització sanitària per produir o distribuir medicaments i que les instal·lacions no eren les adequades per a la seva elaboració, utilitzant un laboratori clandestí situat a Toledo. L'envasament es feia a Madrid.

El grup havia creat un entramat d'empreses com Bepharma Supplies, S.L., que comptaven amb diverses marques que, sota l'aparença de productes naturals, venien medicaments amb el principi actiu tadalafil. Alguns de les marques eren: Gobilor, Gobilor Gay, Fly, Titan Pils, Supermen, Camaleón, Vigonatur, Natural Lovers, Bufalo Peals, Toofort, Bicogrem Haiz, Bormeo i Bambú.

El grup tenia previst ocultar els beneficis al Regne Unit, amb el suport d'un testaferro i adreces falses amb les quals pensaven generar factures falses per justificar l'entrada de diners i simular la compra dels productes a països de l'est asiàtic. Entre els distribuïdors dels productes hi ha empreses espanyoles però també europees.

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat