Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  La Policia Nacional desmantella a Girona una fàbrica d’envasament de llet falsa per a bebès  
 

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'EUROPOL, han desmantellat a Girona una fàbrica d’envasament de llet falsa per a bebès. S’han intervingut 8 tones de llet en pols amb les quals emplenaven caixes de cartó impreses amb noms de conegudes marques internacionals. La substància no era nociva per a la salut, però mancava dels nutrients necessaris per a l’alimentació d’un lactant. El producte havia estat comprat a l’engròs per internet i era enviat a la Xina a través d’una empresa de transports polonesa. Tres dels quatre detinguts han ingressat a la presó.

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: General | Política sanitària
  • Etiquetes: falsificació | Salut | farmacèutic | llet infantil
  • Data de publicació: 23/04/2018 12:55:15
 
 

La recerca va començar gràcies a una informació de l’EUROPOL en la qual alertava d’una organització criminal polonesa, especialitzada en la falsificació de llet per a bebès. Les autoritats poloneses havien desmantellat una planta d’envasat falsa en aquest país sense aconseguir la detenció de cap persona, propiciant que l’organització canviés la seu de producció al nostre país.

Operatiu d’entrada i registre

Una vegada a Espanya es va saber que els investigats s’havien desplaçat a una localitat de Girona on es van reunir amb un possible comprador amb el qual van accedir a una nau. Davant la gravetat dels fets, els agents van decidir desplegar un operatiu urgent i van procedir a l’entrada i registre de la nau, on van localitzar 30 palets amb 13.320 caixes de llet en pols de diferents marques falses preparades per a la seva distribució i venda, 12.090 caixes de cartó contenidores de packs de llet, 15.000 caràtules de cartó, 24 caixes de cartó contenint 2.000 culleretes dosificadores de plàstic, 2.000 barres de cola tèrmica i dos decapadores tèrmiques per fondre les barres de cola. A més, es va registrar un habitatge a Lloret de Mar on es va localitzar documentació relacionada. Els agents van arrestar quatre individus de nacionalitat polonesa i amb antecedents a Alemanya i Polònia. Tres d’ells han ingressat a la presó.

S’adaptaven al país demandant

L’organització ha constatat que la substància es comprava a Polònia a un cost d’un euro per quilo i era importada fins al nostre país amb caixes de cartó impreses amb noms de marques internacionals i els seus embalatges interiors. Una vegada al magatzem, i sense complir cap requisit de salubritat i higiene, emplenaven de forma manual els embalatges interiors amb 600 grams de producte i els introduïen en caixes que imitaven conegudes marques.

El producte era anunciat a través de canals digitals, sent Xina el seu principal destinatari, i la distribució es realitzava a través d’una empresa de transports polonesa. Els arrestats adaptaven la comercialització amb el país demandant, pel que envasaven en diferents formats i empraven diverses marques en funció de la popularitat. El preu de la venda per caixa era de 10 euros / 600 grams.

Greu risc per a la salut dels bebès

L’anàlisi i peritatge del producte ha donat com a resultat que es tracta d’un producte falsificat, tant en el seu contingut com en el seu continent, posant en greu risc la salut dels bebès. Encara que la substància no era nociva per a la salut, mancava dels nutrients necessaris perquè l’alimentació dels lactants sigui efectiva. A més, l’absència d’higiene i de mesures de seguretat en la seva manipulació pot ocasionar la ingesta d’altres productes o traces no controlades en bebès al·lèrgics o amb qualsevol altra afecció.

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat