Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  La cooperació entre investigadors, Administració i empreses és clau per trobar nous antibiòtics  
 

La resistència als antibiòtics provoca a Europa 25.000 morts anuals

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: General | Sanitària
  • Etiquetes: antibiòtics | AEMPS | sanitat
  • Data de publicació: 11/04/2018 15:45:03
 
 

L’agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va acollir el 10 d’abril la 1ª Jornada de l’Associació per al Descobriment de Nous Antibiòtics a Espanya (AD-ES), amb experts nacionals i internacionals per abordar la resistència als antibiòtics.

La resistència als antibiòtics provoca cada any a Europa 25.000 morts (2.800 a Espanya), i infeccions greus a més de quatre milions de persones. Aquestes xifres converteixen la recerca i la investigació de nous antibiòtics i antibacterians en un problema de salut pública. Es calcula que les infeccions podrien provocar la mort de 10 milions de persones l’any 2050 si no es troben nous tractaments, convertint-se en la primera causa de mort del planeta.

La directora de l’AEMPS, Belén Crespo, ha subratllat la importància de la cooperació per al desenvolupament de nous antibiòtics. “La col·laboració compartint experiències i coneixements és una de les raons de l’èxit del Pla Nacional enfront de la Resistència als Antibiòtics (PRAN) i ha de ser també l’eix de la R+D a l’àrea de noves teràpies antimicrobianes”, ha assenyalat.

César Hernández, cap del Departament de Medicaments d’Ús Humà de l’AEMPS, ha destacat el paper que poden exercir les agències reguladores per ajudar al desenvolupament de nous i millors antibiòtics, explicant la tasca de l’Oficina de Suport a la Innovació i Coneixement sobre Medicaments de l’AEMPS, integrada a la UE-InnovationNetwork, de la qual forma part l’EMA i altres 23 oficines d’innovació europees, que presta assessoria científica i reguladora a grups de recerca.

“La recerca de nous medicaments ha d’estar orientada des del principi al fet que aquests medicaments acabin arribant i beneficiant als pacients. El desenvolupament d’un medicament pot fracassar quan la hipòtesi inicial és equivocada, però cal evitar que fracassi perquè el programa de desenvolupament no és l’adequat o perquè s’han planificat estudis mal dissenyats”, ha concretat César Hernández.

Domingo Gargallo-Viola, president de l’Associació per al Descobriment de nous antibiòtics a Espanya (AD-ES), ha ressaltat el paper d’aquesta entitat científica sense ànim de lucre en la promoció de la recerca per combatre el fenomen de la resistència antimicrobiana. “Jornades com aquesta tracten de fomentar la formació dels professionals i impulsar la recerca en aquest camp, afavorint la comunicació entre l’administració, la indústria, la comunitat científica i la societat”, ha dit.

L’ús inadequat i indiscriminat dels mateixos és un dels factors principals que contribueixen a aquest fenomen, juntament amb el control deficient de la infecció bacteriana. També va assistir Jeremy Knox, del grup d’infeccions resistents del Wellcome Trust (Regne Unit); i Richard Bax, de la companyia britànica TranScript.

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat