Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Detencions a Barcelona per distribuir medicaments il·legals per combatre la disfunció erèctil  
 

Distribuïen càpsules elaborades suposadament amb productes naturals, però considerades en realitat medicament il·legal per la seva composició química

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: General
  • Etiquetes: il·legal | erèctil | Natherb
  • Data de publicació: 02/02/2018 13:54:43
 
 

El Departament de Salut ha informat avui que agents dels Mossos d'Esquadra han detingut tres homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els tres detinguts, veïns de Barcelona, distribuïen càpsules d'un complement alimentari elaborat suposadament amb productes naturals per combatre la disfunció erèctil, però que és considerat com a medicament il·legal per la seva composició química.

La distribució es feia per internet, però també a través d’empreses majoristes i establiments de venda directa al públic. El 19 de gener, els Mossos van rebre una comunicació del Departament de Salut que alertava que una empresa de Barcelona estava comercialitzant un complement alimentari –sota el nom de Natherb càpsules- considerat com a medicament il·legal per l'Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios, ja que contenia alguns dels principis actius, amb diferents contraindicacions i interaccions, que li atorgaven la consideració de medicament.

Des de la pàgina web de l’empresa distribuïdora es presentaven com a distribuïdors oficials a Europa d'aquest producte fabricat als Estats Units. El Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris del Departament de Salut va realitzar una inspecció a les instal·lacions que l'empresa té a Barcelona, on van trobar diversos indicis que es dedica no només a la distribució, sinó també a la fabricació de l'esmentat complement alimentari.

Els investigadors van comprovar que en 2012 i 2014 l'empresa va haver de retirar dos productes de característiques similars per ordre de l'AEMPS. I que en els darrers 10 anys haurien introduït en el mercat entre dos i tres milions de càpsules del mateix complement alimentari amb la mateixa composició però amb noms diferents: Natherb, Haqter-Q i Actra-SX. Quan l'autoritat sanitària ordenava la seva retirada del mercat, l'empresa li canviava el nom i continuava amb la seva distribució.

En l’escorcoll en dos locals que l'empresa disposa al districte d'Horta Guinardó de Barcelona els policies van intervenir 24.000 càpsules que s'estaven preparant per la seva distribució, així com la maquinària per la seva fabricació, empaquetatge i distribució: dues màquines per fer els blísters, dues encunyadores per posar el número de lot i la data de caducitat a les capses del producte i als blísters i una màquina per omplir càpsules amb la composició química.

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat