Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Per què no funciona el nou model de prestació farmacèutica a residències d’Andalusia?  
 

El regula un decret del 2015 però encara no s’ha posat en marxa el nou sistema

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Gestió
  • Etiquetes:
  • Data de publicació: 14/11/2017 12:02:46
 
 

El Servei Andalús de Salud (SAS), així com ho han fet altres comunitats, com la valenciana, han decidit reformar el sistema de prestació a residències. L’andalús deriva d’un decret de gener de l’any 2015, però el seu desenvolupament del pilotatge pateix un retard.

D’una banda, per part dels Serveis de Farmàcia Hospitalària, que havien d’assumir el subministrament de medicaments i atenció farmacèutica a tots els centres, públics i privats, de més de 50 llits. D’altra banda, les oficines de farmàcia, que segons la norma donarien el servei a les residències per sota de les 50 places.

Però, després de la seva entrada en vigor, el SAS ha decidit modificar alguns punts del decret. 14 residències de més de 50 places havien d’estar assignades a un dels 8 hospitals des de fa més d’un any i havien d’haver començat amb la prestació, però el procés es troba estancat i sembla que va per llarg, segons publica El Global. L’important, però, no és el temps, sinó la seguretat del pacient, opina Esperanza Quintero, presidenta de la Societat Andalusa de Farmàcia Hospitalària.

Explica que hi ha problemes com manca de coordinació amb els equips de les residències, així com escassa formació del seu personal. De fet, hi ha centres que no disposen de professionals sanitaris integrats.

També és necessari avançar en la tecnologia que permeti la comunicació entre els professionals. Així mateix, és complicat integrar en el projecte a hospitals dependents de l’Agència Sanitària Costa del Sol, perquè no compren els medicaments pel mateix sistema que la resta d’hospitals.

Respecte la prestació per part de les oficines de farmàcia, el mes de setembre de 2016 expirava el termini per presentar les sol·licituds però encara no hi ha resolucions. Les farmàcies que es van presentar són 826 (menys d’un terç del total). Un dels motius que expliquen aquesta xifra és que entre els exigents requisits per fer la prestació es trobava tenir acreditat el servei d’SPD, i no oferir aquest a més de 30 euros/pacient/mes.

Cada farmàcia podia presentar sol·licitud als centres que desitgés, i es van presentar un total de 2.473. Possiblement un dels problemes és la saturació en el SAS per veremar cadascuna de les sol·licituds. Per tant, la prestació es continua fent per lliure elecció per part de cada centre.

Font: El Global

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat