Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Ampliació de la nota informativa sobre les accions de protesta contra la violència policial de l'1-O  
 

Les accions convocades són una “aturada de país” i una vaga general

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Laboral
  • Etiquetes: PIMEC | vaga | protesta | 1-O | aturada
  • Data de publicació: 02/10/2017 19:12:27 | Conté documents adjunts
 
 

Davant la manca de convocatòria única en relació a les protestes a desenvolupar contra les brutals càrregues policials contra la ciutadania produïdes amb motiu de l’1-O, es presenten diferents opcions (vaga general, aturada de país i tancament), sempre respectant els serveis mínims. A continuació us facilitem informació sobre cadascuna d’elles.

FEFAC se suma a l'aturada de país i reitera el seu suport a la ciutadania pels fets de violència ocorreguts ahir i una ràpida recuperació als ferits, tal com hem manifestat aquest matí (+info).

-      Vaga general

Els sindicats minoritaris CGT (Confederació General del Treball de Catalunya), COS (Coordinadora Obrera Sindical), Intersindical-CSC, i Intersindical Alternativa de Catalunya han convocat una vaga general del dia 2 al 13 d’octubre, que no guarda relació amb les aturades de país.

Normativa en relació a les vagues:

Adjuntem la circular elaborada per l’assessor laboral de FEFAC per informar els associats sobre les previsions legals existents a la normativa per a l'exercici del dret de vaga dels treballadors.

-      “Aturada de país”, el 3 d’octubre

Acordada per la Taula per la Democràcia, que reuneix 40 entitats, entre elles, PIMEC i sindicats majoritaris. L’aturada es desenvoluparà durant tot el dia 3 d’octubre, tot i que no té definida una durada concreta.

No es tracta d’una convocatòria de vaga.

Les aturades i la seva durada han de venir marcades per l’entesa entre l’empresa i els/les treballadors/es. PIMEC insisteix que aquestes aturades no responen a un conflicte entre empresa i treballadors. Us facilitem l'últim comunicat de PIMEC davant les aturades: Comunicat PIMEC

Serveis mínims

Els serveis mínims per a les farmàcies són els del servei d’urgències diürn i nocturn establert en el calendari actualment en vigor per a les oficines de farmàcia (cartell de guàrdies).

Aquests serveis mínims a complir per les farmàcies són els mateixos tant per a l’aturada com per a la vaga, publicats avui al DOGC (Ordre TSF / 224/2017, de 29 de setembre).

-      Tancament voluntari de la farmàcia

El tancament de la farmàcia es pot realitzar sempre que es respectin els serveis mínims i que es garanteixi el servei farmacèutic en tots els municipis.

Des de FEFAC recomanem a totes les farmàcies que estiguin afectades pels serveis mínims que limitin les seves dispensacions al servei essencial i amb les mateixes condicions en què es desenvolupen les guàrdies.

Els socis que tingueu algun dubte de tipus laboral, podeu contactar amb l'assessor de FEFAC: Bufete Perulles & Moya. Tel. 93 265 80 13 

Aclariment de diversos conceptes arran de consultes de socis:
Arran de diferents trucades telefòniques que hem rebut us volem aclarir la diferència entre "Aturada de país" i "tancament voluntari". Conceptualment són exactament el mateix, la diferència rau en qui decideix la seva durada. En la "Aturada de país" son les 40 entitats qui la fixen i a hores d'ara no ho han comunicat conjuntament perquè no han arribat a un acord conjunt, tenint com a única referència el comunicat de Pimec. Mentres que el tancament voluntari és una decisió del titular que recomanem que sigui amb acord amb els equips.

 

 
 
    Documents relacionats:
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat