Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Barcelona és una candidatura “imbatible” com a seu de l’Agència Europea del Medicament  
 

Segons el conseller de Salut, Antoni Comín, des d’un punt de vista tècnic, és la millor proposta com a ciutat per albergar l’EMA

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Política sanitària
  • Etiquetes: Comín | EMA | Agència Europea Medicaments
  • Data de publicació: 12/09/2017 13:42:59
 
 

El conseller de Salut, Antoni Comín, entrevistat recentment al programa Els Matins de TV3, opina que la decisió sobre la ciutat que albergarà la seu de l’Agència Europea del Medicament, que correspon al Consell europeu, és d’una gran complexitat.

No obstant això, està convençut que el Govern de la Generalitat, en col·laboració amb el de l’Estat espanyol i l’Ajuntament de Barcelona, han presentat la millor proposta. “Des del punt de vista tècnic, la candidatura de Barcelona és imbatible”, assegura a l'entrevista. “Si la decisió és molt tècnica, la seu vindrà aquí, i si a la decisió es barregen altres consideracions no tècniques, hi ha ciutats que són rivals difícils”, assenyala.

Preguntat sobre com poden influir els aspectes polítics en aquesta decisió, Comin respon que, “si la condició és que la ciutat on es trobi l’EMA formi part de la Unió Europea, nosaltres volem seguir dins la UE; per tant, no veig que hi hagi cap obstacle insalvable des d’aquet punt de vista”, afirma a l’entrevista.

Sobre les característiques de Barcelona per acollir la seu de l’Agència, són enumerades per Jordi Ramentol, president de la Aesgp (associació europea de laboratoris per a l’autocura de la salut) i videpresident de Farmaindustria, en una columna d’opinió a El Periódico de Catalunya.

Segons opina, Barcelona com a seu és “la ciutat perfecta, la que millor pot garantir un canvi d’ubicació de forma eficaç i sense traumes”. Tal com explica, el seu panorama científic és molt destacat. “Comptem amb 31 centres d’investigació biomèdica, de ciències de la salut i sanitat animal i amb 230 laboratoris que representen més del 50% de la indústria farmacèutica i veterinària espanyola. La nostra producció farmacèutica i veterinària representa el 3,5% de la producció europea del sector (comparable amb Dinamarca o Suècia), i el sector farmacèutic català és el cinquè més productiu de la UE-15”, afirma.

A més, Espanya és el segon país europeu en nombre d’assajos clínics realitzats, amb un creixement del 30% entre el 2005 i el 2016, i és líder mundial en assajos de medicaments de teràpies avançades. També assenyala a l'entrevista com a element destacat que més del 40% de la despesa en investigació biomèdica a Espanya es porta a terme en col·laboració amb el sector sanitari públic.

Així mateix, indica que 190.000 universitaris que estudien aquí, dels quals 32.000 ho fan en programes de màster o doctorat. A més, afirma que “és l’única ciutat amb dues de les vuit millors escoles de negocis del món, Esade i IESE”.

La visió de Ramentol sobre les conseqüències de la possible ubicació de l’EMA a Barcelona és molt positiva: “Aconseguiríem un gran impacte sobre el conjunt de la indústria; es crearia l’efecte tractor que es traduiria en la instal·lació de companyies de diferents mides, i innombrables spin-­offs i start-ups; creixerien nous centres d’innovació i investigació; s’atrauria el millor talent del món i moltes empreses de serveis de l’àmbit de la salut; obtindríem més ingressos per a assajos clínics...”

Notícies relacionades:
 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat