Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Infarma 2017: Taules de debat que no et pots perdre  
 

FEFAC participa a la taula sobre vacunació des de la farmàcia i a la de proves d’autodiagnòstic. La desfibril·lació des de les farmàcies, també present al Congrés

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: General
  • Etiquetes: vacunació | Infarma | MHDA | formulació | ortopèdia | diagnòstic | autodiagnòstic
  • Data de publicació: 28/02/2017 13:50:53
 
 

Infarma, que tindrà lloc del 21 al 23 a Barcelona, dedicarà la seva part congressual a temes de l’actualitat farmacèutica més candent. Una de les taules destacades, en la qual participarà com a ponent Antoni Torres, president de FEFAC, serà la titulada “Vacunació en la farmàcia comunitària. Marc legal i situació en altres països”, que tindrà lloc el dijous 23 de març de 13 a 14 hores a la Sala 4.1.

Aquesta taula també comptarà per al debat amb Pepi Estany, coordinadora del grup de vacunes de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya; Purificación Robles, metge de família, coordinadora del grup de Profilaxis en Malalties Infecciones de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i membre del Consell assessor en Vacunes de la Generalitat de Catalunya; Lluís Urbiztondo, cap del Servei de Medicina Preventiva de la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de Catalunya.

Una altra de les taules que es preveu que despertarà més interès és la dedicada a les proves diagnòstiques a l’oficina de farmàcia, el marc legal i el futur, que tindrà lloc el 22 de març de 13 a 14 hores a la Sala 4.1. Estarà moderada per Marina Oriol, vocal de l’Associació de Farmàcies de Barcelona, i entre els ponents es troben Mari Carmen Abad, cap del Departament de Productes Sanitaris de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris; Mercedes Gras, cap del Departament d’Assessoria Jurídica del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona; Paqui Moreno, presidenta de SEFAC Catalunya; Vicente Varea, gastroenteròleg pediàtric; i Jordi Guinovart, director general de Grup Hartmann.

Una de les aules d’actualitat professional destacada a Infarma, en l’entorn del desenvolupament de la farmàcia assistencial, parlarà sobre la desfibril·lació, i tindrà lloc el dijous 23 de març a la Sala 5.3. de 10:30 a 11h. Patrocinada per Fedefarma, comptarà com a ponent amb el cardiòleg Dr. Josep Brugada, exdirector de l’Hospital Clínic de Barcelona i president de l’Associació Barcelona Salut. Farà un repàs del projecte ‘La farmàcia, el cor del barri’ dins del programa científic ‘Barcelona, territori cardioprotegit’, impulsat per l’Associació Barcelona Salut que presideix i l’Associació de Farmàcies de Barcelona, i que compta amb el suport del Govern d’Espanya, l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Salut de la Generalitat, el Servei d’Emergències Mèdiques i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Altres de les taules de debat destacades versaran sobre la situació de la formulació magistral i les seves perspectives; els criteris de dispensació en els Medicaments Hospitalaris de Dispensació Ambulatòriaquè s’ha de tenir en compte sobre la prescripció, dispensació i medi ambient en els medicaments veterinaris i quina és la ciència i evidència al voltant dels medicaments homeopàtics.

El congressista també podrà assistir a una taula relacionada amb la distribució, en què s’abordaran les fusions que s’han anant anunciant darrerament, així com quines avantatges i inconvenients presenta per a la farmàcia comunitària; i un dels àmbits d’interès, l'ortopèdia, en què es parlarà de les sinèrgies entre els diferents col·lectius que treballen en aquest camp a l’estat espanyol.

Al programa científic d’Infarma el podeu consultar a través del següent enllaç:

PROGRAMA INFARMA

Una de les novetats que s’ha introduït és que, a través de l’aplicació mòbil d’Infarma, es pugui interactuar amb algunes d’aquestes taules. Tenint això en compte, s’han contemplat diferents formes de participació per tal que el públic pugui respondre a qüestions espontànies que plantegi el ponent i fer una valoració global de la taula.

Pròximament, us informarem sobre les novetats que trobareu aquest any a l’estand de FEFAC.

 

 
 
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat