Torna a la pàgina d'inici
 
 
 
  Notícies FEFAC
inici FEFAC - Notícies
     
  Es manté la restricció de la vacuna contra la varicel·la a les oficines de farmàcia  
 

L'Agència Espanyola del Medicament paralitza la distribució de Varivax a oficines de farmàcia per motius de salut pública

 
 
  • Empresarials: FEFAC | AFB | AFET | AFELL | AGFE
  • Categories: Sanitària
  • Etiquetes:
  • Data de publicació: 18/09/2013 14:42:12 | Conté documents adjunts
 
 

Després de dues setmanes des que van començar a difondre’s les manques de subministrament de la vacuna de la varicel·la a les oficines de farmàcia, no s’ha resolt ni el problema ni els dubtes i opinions discordants amb la decisió de l’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) de bloquejar la seva distribució per motius de salut pública.

La situació de manca de subministrament de la vacuna denunciada per pediatres i farmacèutics continua existint, i els majoristes només poden distribuir-la a les farmàcies de Madrid, Navarra, Ceuta i Melilla, perquè aquestes són les úniques regions on el calendari oficial inclou la vacuna als 15 mesos d’edat. La resta de comunitats també l incorporada als seus calendaris de vacunació, però per a nens de 12 anys. Malgrat això, els pediatres la poden prescriure, tot i que en aquest cas no està finançada pel sistema públic i es dispensa a oficines de farmàcia.

L’AEMPS es reafirma en la seva decisió malgrat les crítiques dels pediatres, que veuen coartada la seva llibertat de prescripció i no veuen necessari restringir el seu ús, entre altres motius, perquè consideren que s’està complint el que disposa la fitxa tècnica del producte. Adjuntem la carta del cap de la Divisió de Productes Biològics de l’AEMPS, Francisco Salmerón, amb els motius pels quals l’Agència ha paralitzat l’autorització de dosis a les oficines de farmàcia i les seves argumentacions sobre l’excessiu ús de la vacuna “com a conseqüència del mercat privat” i la necessitat d’augmentar el control sobre la seva utilització, per evitar la incidència de la varicel·la en la edat adulta.

FEFAC va sol·licitar a l’Adminstració central i autonòmica i als ens col·legials informació sobre la situació del subministrament a oficines de farmàcia d’aquesta vacuna, tal com us vàrem informar (ho podeu consultar a la notícia: Què està passant amb el subministrament de la vacuna Varivax?), sense rebre cap resposta que deixés clara la qüestió. Així mateix, hi ha prevista una reunió amb responsables de Sanofi Pasteur-MSD, laboratori fabricant de Varivax, per tal de conèixer de primera mà la situació de la distribució i ús de la vacuna a Catalunya.

 
 
    Documents relacionats:
   
   
     
     
 
Web patrocinada per:
Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya - C/ Casanova, 84-86, Entr. 1ªC - 08011 Barcelona - Tel. 93 323 24 22 - Fax 93 454 61 77 | fefac@fefac.cat